Arnhemse mediator helpt bij het oplossen van ruzies

Mediator Arnhem

Als mensen het niet met elkaar eens zijn, vervallen ze vaak in beschuldigingen en scheldpartijen in plaats van te praten. De Arnhemse bemiddelaar Fanny van der Kroon is dit soort situaties gewend. Als middelbare scholiere ziet ze dergelijke conflicten voortdurend in haar woonplaats Arnhem – vooral als het om het verkeer gaat. De stad staat bekend om haar rasterindeling en smalle straten, die in de spits voor opstoppingen kunnen zorgen. Helaas zijn automobilisten het zelden eens over de oplossing van het probleem. Soms maken ze ruzie over wie er voorrang heeft, soms overdrijven ze kleine details in een poging er als slachtoffers uit te zien. Wat heeft dit te maken met conflictbemiddeling? Veel zoals je zou verwachten! Arnhem is rijk aan natuur, geschiedenis en cultuur – maar mensen besteden te weinig tijd aan die dingen samen. Om dat te veranderen hebben we meer mensen nodig die samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken. Mensen die er genoeg om geven om hun verschillen op te lossen. Dat is waar ik in beeld kom: Ik zet mijn mediationvaardigheden in als gemeenteraadslid van Arnhem en ben daarnaast fulltime mediator!

De gebieden waar ik mee help

Ik werk ook met mensen om conflicten op te lossen over bouwvergunningen, toegang tot openbare grond, conflicten over parkeerregels, conflicten tussen buren, en conflicten op de werkplek. Al deze soorten conflicten kunnen heel verschillend lijken en hebben vaak veel te maken met ieders culturele achtergrond en opvoeding. Ik ben ook opgeleid om te helpen met mensen met een andere culturele achtergrond die geen Nederlands spreken. Natuurlijk kan ik mijn vaardigheden ook gebruiken om mensen te helpen die slechte ervaringen hebben gehad met het rechtssysteem. In deze gevallen werk ik ook als advocaat en geef ik advies en vertegenwoordiging in de rechtbank.

Conflictbemiddelingstraining voor gemeenteraadsleden

Arnhemse raadsleden worden ook getraind in conflictbemiddeling. Dit betekent dat zij ook worden opgeleid tot mediator. Dit is volstrekt uniek in de wereld! De training bestaat uit twee weekendworkshops. In deze training leer je wat mediation eigenlijk is en hoe je mediationvaardigheden kunt inzetten in je dagelijks leven. De training wordt geleid door een gekwalificeerde mediator die ook als conflictcoach werkt. Een conflictcoach helpt je om je eigen waarden en manier van denken te identificeren en te begrijpen. Dit maakt het makkelijker voor u om conflicten te identificeren en op te lossen op een manier die voor u en anderen werkt.

Hoe trainen voor mediationvaardigheden

Ik train mensen ook hoe ze hun vaardigheden als bemiddelaar kunnen verbeteren. Dit kan worden gedaan als een doorlopend proces met één-op-één coaching of in een groepssetting. Dit kan een geweldige manier zijn om meteen zelfverzekerder en vaardiger te worden in mediation. Bemiddelingsvaardigheden leer je door oefening. Je kunt ze niet leren door een boek te lezen. Je kunt ze niet leren door iemand anders het te zien doen. Je kunt ze alleen leren door het te doen. Als bemiddelaar moet je geduld hebben. Je moet kalm zijn. Je moet ruimdenkend zijn. Je moet respectvol zijn. U moet standvastig zijn. U moet onpartijdig zijn. Je moet objectief zijn.

Hoe gebruik je een bemiddelaar in een conflictsituatie?

Als u een bemiddelaar moet gebruiken, zoek er dan een die past bij uw culturele en persoonlijke voorkeuren. Er zijn veel websites waar u een mediator kunt vinden op basis van locatie, taal en voorkeuren. In de meeste gevallen kunt u gebruik maken van een bemiddelaar met dezelfde culturele of geografische achtergrond als u. Dit maakt de communicatie gemakkelijker en minder stressvol.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.